15 recomandari de lectura

Carti pentru introvertiti, pe care sa le citesti iarna, cand nu iti vine sa mai iesi din casa? Avem destule recomandari! Citeste-le tu sau fa-le cadou prietenilor mai timizi.

Daca esti introvertita, probabil ca una dintre cele mai bune cai prin care iti incarci bateriile este cititul. Nimic nu e mai revelator decat un paragraf in care te regasesti. De asemenea, daca ai o prietena timida, te poti folosi de aceste idei de carti pentru introvertiti ca sa ii gasesti cadoul perfect de Craciun. Popsugar.com are 16 recomandari de lectura in care introvertitii sunt personaje importante.

15 carti pentru introvertiti

1. Wild

Introvertitii se vor asocia cu nuvela lui Cheryl Strayed, Wild, in care povesteste cum a facut singura o calatorie pentru a se regasi si a-si invinge demonii.

2. Perks of Being a Wallflower

Perks of Being a Wallflower, tradusa in limba romana cu titlul “Jurnalul unui adolescent timid”, este scrisa de Stephen Chbosky si este o carte minunata, despre un personaj timid, ciudatel din punct de vedere social si cam tacut.

3. The Brief and Wondrous Life of Oscar Wao

Cartea “The Brief and Wondrous Life of Oscar Wao”, a lui Junot Díaz, este tradusa in limba romana cu titlul “Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao”. Dintre recomandarile de carti pentru introvertiti, aceasta contine elemente de realism magic si spune povestea unui baiat supraponderal din Republica Dominicana, care creste in New Jersey si este un romantic incurabil.

4. Never Let Me Go

Never Let Me Go, “Sa nu ma parasesti”, a lui Kazuo Ishiguro este despre Kathy, a carei personalitate contrasteaza cu a extrovertitei Ruth. Introvertitii vor vedea ca ea este o observatoare uneori pasiva si detasata.

5. The Martian

Personajul principal din “Martianul” lui Andy Weir nu a ales neaparat sa se izoleze de lume. Intovertitii vor aprecia profunzimea acestui personaj.

6. Walden

“Walden sau viata in padure”, de Henry David Thoreau, vorbeste despre exprienta lui de a trai intr-o cabana in padure, cu tot cu reflectiile asupra vietii, traind simplu si natural, departe de societate.

7. Emily Dickinson: The Complete Poems

Poemele lui Emily Dickinson reflecta sentimentele sale in legatura cu oamenii, impreuna cu temerile ei legate de a se confrunta cu lumea exterioara.

8. Fangirl

Fangirl, de Rainbow Rowell, este tradusa in limba romana. E vorba despre faptul ca fiecare om se confrunta diferit cu a fi introvertit. Personajul principal se lupta cu anxietatea canalizandu-si emotiile in a scrie fictiune. I se pare mai usor sa interactioneze cu oamenii din comunitatile online decat cu cei din viata ei reala.

9. Jane Eyre

Personajul lui Charlotte Brontë, Jane Eyre, este un introvertit clasic. O femeie care se multumeste cu a se cufunda in literatura si in propria ei lume tacuta, in loc sa se complice cu interactiunile umane.

10. Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking

“Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking”, de Susan Cain si tradusa cu titlul “Puterea tacuta”, este un ghid al introvertitilor si despre cat e de important sa ii intelegi.

11. The Girl With the Dragon Tattoo

Lisbeth Salander, din The Girl With the Dragon Tattoo, este o femeie extrem de introvertita si uneori ostila, care prefera sa nu interactioneze cu altii.

12. The Goldfinch/Sticletele

Sticletele, de Donna Tartt, este o carte despre un baiat care si-a pierdut mama si care traieste intr-o lume pe care nu o intelege si in care nimeni nu il intelege pe el. Singurul lucru care ii ramane este o pictura cu mama lui.

13. I’ll Give You the Sun

“I’ll Give You the Sun” este povestea a doi frati, candva de nedespartit, care incearca sa faca fata mortii mamei lor, in feluri care ii separa unul de altul.

14. Into the Wild

Into the Wild, “In salbaticie”, este o poveste reala despre un tanar care vrea sa scape de viata la oras si alege sa plece in salbaticia Alaskai. Se confrunta cu izolarea de societate.

15. Canonul lui Sherlock Holmes

Sherlock Holmes este un alt personaj celebru introvertit, avand calitati excentrice si neasteptate. Iubitorii de carti pentru introvertiti o sa-I adore intamplarile si se vor identifica cu caracterul lui Sherlock Holmes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*